Samen resultaten boeken

DBC behandelt en begeleidt mensen die door welke reden ook fysiek en mentaal een beperking ervaren in hun leven. De gehanteerde methodiek is bewezen succesvol in het terugdringen van klachten na bijvoorbeeld letselschade.

Van langdurige lichamelijke klachten naar meetbare vooruitgang en een duurzaam herstel

Een ongeval kan leiden tot vervelende en aanhoudende klachten en beperkingen, zowel fysiek als mentaal. Met name het houdings- en bewegingsapparaat blijkt dan kwetsbaar te zijn. Daarnaast ervaart een slachtoffer niet zelden een gevoel van onmacht en onrecht, omdat hij ongewild in een vervelende situatie terecht is gekomen. De grootste materiële schadepost is vaak het (tijdelijke) verlies van arbeidsvermogen. 

DBC behandelt en begeleidt mensen die door welke reden ook fysiek en mentaal een beperking ervaren in hun leven. De gehanteerde methodiek is bewezen succesvol in het terugdringen van klachten na bijvoorbeeld letselschade. DBC gelooft dat gezamenlijke verantwoordelijkheid de sleutel is tot snel en duurzaam herstel. Onze cliënten stimuleren we om zorgvuldig met zichzelf om te gaan, om te werken aan hun lichaam en aan hun zelfbewustzijn. Onze verantwoordelijkheid is het aanbieden van een meetbaar effectief behandelprogramma. DBC is daarbij toonaangevend in geïntegreerde fysiotherapeutische en psychologische begeleiding en daarmee de productiviteitsverbeteraar van Nederland. 

 

Evidence Based Medicine

De DBC-methodiek is een van oorsprong Finse behandelmethode die inmiddels in 22 landen met succes wordt gehanteerd. Deze behandelmethode is ontwikkeld volgens de principes van Evidence Based Medicine (EBM) en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten. Gecombineerd met onze jarenlange praktische en klinische ervaring leidt dit tot effectieve en duurzame resultaten. De DBC­methodiek geeft een inzichtelijke en voorspelbare route naar herstel, gekoppeld aan het functioneren van mensen in dagelijks leven en/of arbeid. Bovendien worden van alle behandelingen wereldwijd gegevens verzameld en gebruikt voor het steeds verder optimaliseren van de DBC-methodiek: Documentation Based Care.

Met behulp van de DBC­-methodiek kunnen zelfs de meest complexe klachten aan het houdings­ en bewegingsapparaat worden behandeld. De aanpak van zowel fysieke als eventuele onderliggende mentale aspecten leidt tot duurzaam herstel. De kracht ervan ligt in de geïntegreerde begeleiding door zowel een fysiotherapeut als een psycholoog, de specifieke apparatuur en wetenschappelijke onderbouwing. We bieden functionele oefeningen aan die gericht zijn op het verminderen van de klachten en we leren mensen om te gaan met mogelijk resterende ongemakken. De aandacht in de behandeling voor het mentale aspect vermindert frustraties en stimuleert een positievere levensinstelling. Bovendien ontstaat een sterk verantwoordelijkheidsgevoel van de betrokkenen.