Ortius

U hebt al langere tijd last van pijn of klachten aan uw bewegingsapparaat en uw klachten nemen niet of nauwelijks af ondanks de optimale zorg van uw huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut. Middels poliklinische revalidatie kunnen wij u weer op gang helpen.
Poliklinische revalidatiezorg

DBC is sinds 2010 gevestigd als poliklinische revalidatiekliniek in Amersfoort, Enschede, Heerenveen en Groningen. De poliklinische revalidatiebehandeling van DBC - Ortius is gericht op gezondheid en gedrag in plaats van ziekte en zorg. Uitgangspunt hierbij is dat maatschappelijke participatie in grote mate bijdraagt aan de gezondheid van mensen. De resultaatgerichte poliklinische revalidatiezorg wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd team van behandelaars onder verantwoordelijkheid van revalidatieartsen.

Voor meer informatie over onze visie en inhoud klik hier

Voor wie?

Medisch specialistische pijnrevalidatie is geschikt wanneer klachten langer dan 3 maanden duren en de goede zorg van huisarts, fysiotherapeut en/of psycholoog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Om in aanmerking te komen voor diagnostiek, als onderdeel van de poliklinische revalidatiebehandeling, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

 

Onderzoek en behandeling

Het onderzoek start met een consult bij de revalidatiearts. Voorafgaand zijn vragenlijsten digitaal ingevuld en vindt een afspraak met de zorgcoördinator plaats. Met als doel dat alle nodige informatie aanwezig is om een optimaal beeld te kunnen krijgen of pijnrevalidatie zinvol kan zijn. Als dit zo is wordt het onderzoek vervolgd en stelt de revalidatiearts het behandelteam samen. Na afronding van alle onderzoeken bespreekt het team gezamenlijk de resultaten en stelt een behandelplan op.

De behandeling bestaat uit verschillende modules met een onderlinge samenhang. De persoonlijke doelen staan centraal waardoor er sprake is van maatwerk. Bij de start wordt er een werkboek uitgereikt waarin alle sessies staan beschreven. Gedurende het traject wordt geleerd vanuit persoonlijke waarden een nieuw evenwicht te hanteren en vanuit dat evenwicht activiteiten op te bouwen. Er wordt informatie gegeven over de verschillende aspecten van pijn, zodat het eigen pijngevoel en te verwachten gevoel bij pijn beter kan worden begrepen. Door middel van fysieke trainingen wordt er gewerkt aan lichamelijke functies zoals spierkracht, coördinatie, bewegingsmogelijkheden en uithoudingsvermogen. Het doel is het sterker en weerbaarder zijn, zodat de pijn niet meer de regie heeft in het leven. 

 

Behandelduur

De poliklinische revalidatiebehandeling duurt in totaal 16 weken. Bij aanvang van de behandeling krijgt u een planning voor een aantal weken. Zo weet u op voorhand wanneer u bij ons verwacht wordt. Gemiddeld bent u 10 tot 15 uur per week gedurende uw traject twee tot drie dagdelen in ons expertisecentrum.

Vergoeding

Revalidatiezorg wordt vanuit de basisverzekering vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor is een indicatiestelling van de revalidatiearts nodig. De zorgverzekeraar kan vragen om een medische verklaring. Deze kan ingevuld en ondertekend worden door de behandeld revalidatiearts. Het verplichte jaarlijkse eigen risico is voor eigen rekening, indien nog niet verbruikt.   

Voor meer informatie over vergoeding klik hier

 

Voor verwijzers

U kunt op diverse manieren een patiënt naar Ortius verwijzen voor een poliklinische revalidatiebehandeling.

Aanmeldformulier Ortius

Klik hier 

Zorgdomein 

Voor huisartsen is er de mogelijkheid om te verwijzen via de Zorgdomein applicatie in het patiënten-registratie software programma (onder tenaamstelling DBC Revalidatie - Zorgproduct Ortius poliklinische revalidatie). 

Bent u nog niet aangesloten bij Zorgdomein Nederland, dan kunt u bellen met 020-4713817 voor meer informatie.

 

Wilt u meer informatie of een advies?

Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden.