Behandelingen

Lees hier meer over ons behandeltraject.

Behandeltraject

Het behandeltraject ziet er in grote lijnen als volgt uit.

1. Intake

De intake bestaat uit het invullen van gerichte vragenlijsten, een onderzoek, een gesprek en metingen. Hiermee krijgen we inzicht in de aard van de klachten en kunnen we tussentijds en na afloop de resultaten meten. Op basis van de intake adviseren we over de te volgen route, waarbij u wekelijks minimaal twee keer wordt behandeld. Omdat ieder mens en iedere klacht anders is, stelt DBC voor elke cliënt een maatwerkprogramma op van 6, 12 of 18 weken.

2. Aanpak

In het behandeltraject speelt u een actieve rol: u neemt zelf de verantwoordelijkheid om te komen tot duurzaam herstel en wordt daarbij ondersteund door de therapeuten van DBC. Er vindt geregeld overleg plaats tussen de fysiotherapeut en de psycholoog over de vorderingen. Op vastgestelde momenten bespreekt DBC de voortgang met u en eventuele andere betrokkenen.

3. Resultaat

Omdat we voortdurend de vorderingen van onze cliënten meten, kunnen we bijzonder goede resultaten laten zien. Bij 80% van de cliënten kan de rug, nek of schouder weer als voorheen worden gebruikt. 80% van de cliënten waarbij sprake is van arbeidsverzuim gaat tijdens het programma weer aan het werk. Bovenden is ruim 70% van de cliënten met een baan na de behandeling weer geheel aan het werk.

 

Behandelapparatuur